Sturdy Media maakt film voor SBI

Sturdy Media maakt film voor SBI

Sjaak de Lijster op 28 juli 2011
Categorie: Projecten
Reacties: 0
De mannen van het SBI benaderden ons, of we een mooie promofilm voor hen konden maken. Daar gaat ons bloed sneller van stromen! We hebben gelijk het proces in gang gezet.

De wensen van de klant hebben we nauwlettend in kaart gebracht en verschillende creatieve ideeën het leven in geblazen! Samen met onze vaste regisseur, Michael Greive stap ik in de auto en zet koers naar het prachtige Doorn.
Tijdens het gesprek wordt het uiteindelijke idee doorgesproken. Iedereen is enthousiast, de draaidag kan beginnen.

Het is een zonovergoten dag diep in de Doornse bossen, het is nog stil en de vogels fluiten er lustig op los.
De apparatuur wordt opgebouwd en we kunnen beginnen, Voor deze promo draaien we op 2 camera’s de Canon 5D mkII en de Canon 7D.

Deze camera’s geven een mooie filmische look aan het materiaal en door de grote chip en film/foto lenzen een mooie scherpte diepte. De 7D gebruiken we vooral om slowmotion shots mee te draaien. Omdat deze camera een dubbele processor heeft kan hij 60 frames per seconde draaien. De 5D markII heeft daarentegen weer een fullframe chip waardoor qua lichtsterkte en detail een bijzonder hoog niveau gehaald wordt.

Omdat we voor deze promo de belichting zo natuurlijk mogelijk willen houden, gebruiken we alleen reflectie schermen. Dit geeft de film een ruig karakter en het reality gehalte dat deze promo moet uitstralen komt hierdoor beter tot zijn recht.
De draaidag loopt gesmeerd, alle scènes zijn gedraaid en de dag is om!

Omdat er geen behoefte is aan gesproken tekst kiezen we ervoor de film te monteren op een nummer van Mumford&Sons dat “toevallig” met de tekst ook nog de lading dekt! Voldaan leggen we de laatste hand aan de film in de kleurcorrectie. Voor het resultaat klik hier.

Het SBI laat ons weten dat we voor het geringe budget een verrassende en professionele film hebben gemaakt, en dat zij in de toekomst graag de samenwerking voortzet.

Momenteel zijn we dan ook bezig met de offerte voor een tweede film voor het SBI.

Wilt u weten hoe we uw organisatie kunnen helpen met een passend product, neem dan vrijblijvend contact met ons op! klik hier!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item.

Reageer op deze blog

Naam:
E-mailadres:
Reactie: