Tree of Life: een korte recensie

Tree of Life: een korte recensie

Sjaak de Lijster op 14 juni 2011
Categorie: Inspiratie
Reacties: 1
Ik zit in de prachtige filmzaal van het Tuschinski theater, de stoelen zijn bijna allemaal gevuld.
Als ik het publiek observeer verbaas ik me


Wat een diversiteit aan mensen, terwijl dit echt geen mainstream film is. Misschien is dit toe te schrijven aan de cast van de film waar bijvoorbeeld Brad Pitt en Sean Penn deel van uitmaken.

Het licht gaat uit, de stilte valt en de film begint.
Gelijk wordt duidelijk dat het hier niet om een Hollywood blockbuster gaat, maar om een kunstwerk dat zijn weerga niet kent!

Visual effects over het ontstaan van het universum en de aarde zijn geen computer animaties maar echte materialen, geschoten met een high speed camera! Adembenemende creatieshots worden afgewisseld met scènes van een Amerikaanse familie ten tijde van de vijftiger jaren.

Na tien minuten staan er twee meisjes op, die zich waarschijnlijk iets anders hadden voorgesteld bij een film met Brad Pitt. Gedesillusioneerd verlaten ze de zaal.

De prachtige shots, traag gemonteerd en begeleid door mooie muziek, geven een prachtig beeldverhaal weer. En de storyline die de diepste vragen van de mensheid herbergt, afgewisseld met pittige dialogen, verweven dit kunstwerk tot één van de mooiste films die ik ooit heb gezien.

Veel mensen denken daar anders over, want voordat de film is afgelopen hebben al zo’n 20 mensen de zaal verlaten. Sommigen hun mening luidkeels ventilerend.

Tja, wanneer je andere verwachtingen had, kan ik dat best begrijpen.

IMDB, de internetautoriteit op het gebied van film geeft Tree of Life 8 van de 10 sterren, ik zelf zou er nog 1 ster aan toevoegen.


Reacties

Gravatar

Op 2011-7-26, 20:43 zei Jurjen:

Goeie post kerel! Keep up the good work!

Reageer op deze blog

Naam:
E-mailadres:
Reactie: