Sturdy Media RSS http://sturdymedia.nl/ en-us RSS feed Sturdy Media <![CDATA[Sturdy Media maakt film voor SBI]]> info@sturdymedia.nl (Sjaak de Lijster) http://sturdymedia.nl/blog/sturdy-media-maakt-film-voor-sbi De mannen van het SBI benaderden ons, of we een mooie promofilm voor hen konden maken. Daar gaat ons bloed sneller van stromen! We hebben gelijk het proces in gang gezet.

De wensen van de klant hebben we nauwlettend in kaart gebracht en verschillende creatieve ideeën het leven in geblazen! Samen met onze vaste regisseur, Michael Greive stap ik in de auto en zet koers naar het prachtige Doorn.
Tijdens het gesprek wordt het uiteindelijke idee doorgesproken. Iedereen is enthousiast, de draaidag kan beginnen.

Het is een zonovergoten dag diep in de Doornse bossen, het is nog stil en de vogels fluiten er lustig op los.
De apparatuur wordt opgebouwd en we kunnen beginnen, Voor deze promo draaien we op 2 camera’s de Canon 5D mkII en de Canon 7D.

Deze camera’s geven een mooie filmische look aan het materiaal en door de grote chip en film/foto lenzen een mooie scherpte diepte. De 7D gebruiken we vooral om slowmotion shots mee te draaien. Omdat deze camera een dubbele processor heeft kan hij 60 frames per seconde draaien. De 5D markII heeft daarentegen weer een fullframe chip waardoor qua lichtsterkte en detail een bijzonder hoog niveau gehaald wordt.

Omdat we voor deze promo de belichting zo natuurlijk mogelijk willen houden, gebruiken we alleen reflectie schermen. Dit geeft de film een ruig karakter en het reality gehalte dat deze promo moet uitstralen komt hierdoor beter tot zijn recht.
De draaidag loopt gesmeerd, alle scènes zijn gedraaid en de dag is om!

Omdat er geen behoefte is aan gesproken tekst kiezen we ervoor de film te monteren op een nummer van Mumford&Sons dat “toevallig” met de tekst ook nog de lading dekt! Voldaan leggen we de laatste hand aan de film in de kleurcorrectie. Voor het resultaat klik hier.

Het SBI laat ons weten dat we voor het geringe budget een verrassende en professionele film hebben gemaakt, en dat zij in de toekomst graag de samenwerking voortzet.

Momenteel zijn we dan ook bezig met de offerte voor een tweede film voor het SBI.

Wilt u weten hoe we uw organisatie kunnen helpen met een passend product, neem dan vrijblijvend contact met ons op! klik hier!
]]>
Thu, 28 Jul 2011 00:00:00 +0200
<![CDATA[Tree of Life: een korte recensie]]> info@sturdymedia.nl (Sjaak de Lijster) http://sturdymedia.nl/blog/tree-of-life-een-korte-recensie Ik zit in de prachtige filmzaal van het Tuschinski theater, de stoelen zijn bijna allemaal gevuld.
Als ik het publiek observeer verbaas ik me


Wat een diversiteit aan mensen, terwijl dit echt geen mainstream film is. Misschien is dit toe te schrijven aan de cast van de film waar bijvoorbeeld Brad Pitt en Sean Penn deel van uitmaken.

Het licht gaat uit, de stilte valt en de film begint.
Gelijk wordt duidelijk dat het hier niet om een Hollywood blockbuster gaat, maar om een kunstwerk dat zijn weerga niet kent!

Visual effects over het ontstaan van het universum en de aarde zijn geen computer animaties maar echte materialen, geschoten met een high speed camera! Adembenemende creatieshots worden afgewisseld met scènes van een Amerikaanse familie ten tijde van de vijftiger jaren.

Na tien minuten staan er twee meisjes op, die zich waarschijnlijk iets anders hadden voorgesteld bij een film met Brad Pitt. Gedesillusioneerd verlaten ze de zaal.

De prachtige shots, traag gemonteerd en begeleid door mooie muziek, geven een prachtig beeldverhaal weer. En de storyline die de diepste vragen van de mensheid herbergt, afgewisseld met pittige dialogen, verweven dit kunstwerk tot één van de mooiste films die ik ooit heb gezien.

Veel mensen denken daar anders over, want voordat de film is afgelopen hebben al zo’n 20 mensen de zaal verlaten. Sommigen hun mening luidkeels ventilerend.

Tja, wanneer je andere verwachtingen had, kan ik dat best begrijpen.

IMDB, de internetautoriteit op het gebied van film geeft Tree of Life 8 van de 10 sterren, ik zelf zou er nog 1 ster aan toevoegen.


]]>
Tue, 14 Jun 2011 00:00:00 +0200
<![CDATA[De oude school versus de filmische aanpak ]]> info@sturdymedia.nl (Sjaak de Lijster) http://sturdymedia.nl/blog/de-oude-school-versus-de-filmische-aanpak- Je kent het wel de bedrijfsfilm van bouwbedrijf Postma…
Bijna acht minuten lang en je mag jezelf belonen wanneer je niet halverwege in slaap bent gevallen

Bij elk kernwoord wordt een passend plaatje getoond, ook wel “praatje plaatje” genoemd! Een aanpak die de creativiteit niet ten goede komt!

Wij geloven daar niet in!
Sturdy Media gelooft in dynamisch creatieve film, waarbij het beeld geen gesproken tekst volgt maar een eigen verhaal vertelt; het beeldverhaal!

De kracht hiervan is, dat je in de korte tijd dat de kijker geboeid blijft, de boodschap kan overbrengen en met beelden suggesties kan wekken, die een eigen verhaal vertellen!
Daarnaast zie je dat in veel films alles uit de kast wordt getrokken om het hele bedrijf en alles wat ze doen weer te geven.

Wij geloven niet dat je daar film voor moet gebruiken. Film moet je gebruiken om potentiële klanten nieuwsgierig te maken of om een kernachtige boodschap over te brengen.

Bent u benieuwd naar wat Sturdy Media voor uw organisatie kan betekenen?
Klik dan hier om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

We komen graag bij u langs om met u te ontdekken of film een toegevoegde waarde kan zijn voor uw interne of externe communicatie.]]>
Tue, 16 May 2017 00:00:00 +0200